Club300s Sångarquiz 2022

För sjätte året i rad var det dags för hugade spekulanter att quiza i samband med Falsterbo Bird Show. Den här gången var det sångare som var utmaningen för deltagarna och många kände sig kallade.

Som vanligt är vi djupt imponerade över deltagarnas kunskaper och det känns tryggt att veta att när de tunga larmen kommer så har våra välutbildade medlemmar på fötterna.

Fem deltagare missade endast en bild, och delade därmed andraplatsen, där priset är den stora äran. Dessa var Marc Illa, Julius Wengelin Grantén, Mikael Grantén, Johannes Tallroth och Markus Tallroth. Den sistnämnda som alltid är med i toppen av quizen hade även turen att bland alla deltagare vinna det utlottade priset.

Men segrare, och ensam med full pott, blev Pippipoddens egen Christopher Gullander, som navigerade sig förbi alla slamkrypare och suddiga bilder på ett föredömligt sätt. Efter Anders Wirdheims seger i förra årets quiz kan vi konstatera att Pippipoddens lyssnare kan känna sig trygga när programledarna säger sig ha artbestämt något.

Såväl Christopher som Markus belönas med varsin av Club300:s jackor från Pinewood. Ett stort grattis till dessa båda!

Club300 tackar för deltagandet i årets quiz och kan nog lova en fortsättning vid den här tiden nästa år. Det återstår att se vilken artgrupp det blir då.

För er som vill prova på quizet gäller samma regler som vanligt: Samma art kan förekomma flera gånger, alla arter är sedda i VP, alla arter är INTE sedda i Sverige & alla arter finns i Fågelguiden. Under sista bilden finns även länkar till tidigare års quiz.

Eder quizknåpare, Jens Stålberg

För facit, klicka här

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24

För er som vill testa tidigare quiz som genomförts, finns även länkar till dessa här:

2017 - Rovfåglar
2018 - Vadare
2019 - Sångare
2020 - Rovfåglar
2021 - Vadare